Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Snooker 147 Blog

Ronnie O'Sullivan elődöntős, Higgins akkorát zakózott, mint a ház

Ladbrokes Players Championship 2018, harmadik nap, meccs újranéző

2018. március 21. - snookerblogger147

Nem is jutottunk a pattogatott kukorica végére, olyan gyorsan lesöpörte Ronnie O'Sullivan az esti meccsen Ding Junhuit, pedig az első két frame után még Ding vezetett. Ezzel Ronnie elődöntős, valamint övé a torna eddigi legnagyobb pontszáma, 134.

De ezt megelőzően a délutáni két meccs is igazi csemege volt.

John Higgins pont nélküli kiesése egészen sokkolóan hatott. Anthony McGill nagy győzelmet söpört be. Judd Trump és Stephen Maguire játszmája egész sokáig kétesélyes volt, de Trump győzelmével zárult.

Trump egyébként tavaly megnyerte a Players Championshipet, tehát idén címvédőként van jelen - ami azért is komoly dolog, mert ha idén nem lett volna a top 16-ban, tavalyi győzelem ide vagy oda, most otthonról nézhetné a meccseket. Vagy itt nézné újra, ahogy az alábbiakban ti is megtehetitek.

ronnie-quarterfinalist.jpg

Mi volt ma:

 

Judd Trump - Stephen Maguire (6-4)

Záporoztak a százasok ezen a mérkőzésen. Judd Trump kirobbanó formában kezdte a meccset, az első frame-t 128-cal nyerte, behúzta a másodikat is, a harmadikban viszont Stephen Maguire kápráztatta a nézőket 129-cel. A negyedik frame Tumpé lett 127-tel, az ötödik Maguire-é 104-gyel. 6 frame után lehetett a legjobban látni, hogy mennyire egyenrangú felekként küzdenek: 3-3-as állás, mindkét játékos golyóbelökési aránya 96%. Hét frame után Maguire vezetett 4-3-ra, onnantól viszont Trumpnak jött be minden. 

Teljes meccs itt: 

Anthony McGill - John Higgins (6-0)

A nap meglepetése volt, hogy John Higgins egyetlen frame-t sem tudott nyerni az idei Players Championshipen. Az idei világranglista ötödik úgy kapott ki a tizenhatodik helyen jegyzett Anthony McGilltől, hogy szóhoz sem jutott. A lassan induló első frame-t McGill 72-7-re nyerte, és persze a többit is vitte, hiába vezetett időnként Higgins, az előnyt sosem sikerült pontra váltania.

Teljes meccs itt: 

Ronnie O'Sullivan - Ding Junhui (6-3)

A meccs elején úgy tűnt, mintha Ronnie nem lenne egészen formában vagy nem ébredt volna fel. Ding arcán ott volt a reménykedés, amikor 2-0-ra vezetett, hogy megismételheti kevés, O'Sullivan elleni győzelmei egyikét. Ez a remény látszott eltűnni, amikor a szünet előtti 4. frame-t Ronnie 134-gyel zárta, ezzel (egyelőre) övé a torna legmagasabb breakje. Szóval, ahogy már szokta, O'Sullivan egyszer csak begyújtotta a rakétákat és őrületes tempóban zárta le a mérkőzést. 

Sajnos csak vágott verzióban van fent a teljes meccs, de igazán nem sok minden marad ki:

 

Mi lesz holnap:

Két negyeddöntős meccs:

  • Neil Robertson - Judd Trump
  • Ryan Day - Mark J. Williams

(A harmadik, Anthony McGill és Shaun Murphy összecsapása péntekre marad.)

Holnap este is jövünk a napi meccsekkel! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker147.blog.hu/api/trackback/id/tr7613765342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2018.03.22. 15:25:17

Ronnie olyan gyorsan lökött, hogy még a játékvezető le sem rakta az asztalra a színes golyót, már lökte a fehéret...őrült pasi, nem hívnám ki még kártyázni sem

snookerblogger147 · http://snooker147.blog.hu/ 2018.03.22. 16:52:56

@gabroca: Hát igen. A zsenialitás :) Kíváncsiak vagyunk, hogy alakul az elődöntő Trump ellen.
süti beállítások módosítása