Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Snooker 147 Blog

A nap hőse Chris Wakelin - World Championship 2018

2018. április 27. - snookerblogger147

Akkor is Chris Wakelin a nap legnagyobb hőse, ha történetesen nem jutott a második körbe. Kikapott ugyan Judd Trumptól, de nagyon nem mindegy, hogy hogyan. 

chris-wakelin-2018.png

A mindössze 26 éves Chris Wakelin 2012-ben még egy szupermarket-lánc kiszállítójaként dolgozott, és abban az évben úgy érezte, soha nem teljesül az álma, hogy profi snookerjátékos legyen. Nyolcéves kora óta játszik, legalábbis akkor kapta a szüleitől az első mini-snookerkészletét, amivel lelkesen gyakorolt. 2013-ban jutott be az Angol Amatőr Világbajnokság elődöntőjébe, ugyanebben az évben kapott először lehetőséget profik között indulni.

Most pedig, alig öt évvel később a világranglista harmadik helyezettjét szorongatta meg a világbajnokságon - méghozzá úgy, hogy a végén azt kívántuk, bár nyert volna.

Az első három frame-t Judd Trump nyerte, aztán jött Chris, két frame-t hozott, ebből az egyiket 141-gyel(!). A 10. frame után Trump 7-3-ra vezetett, biztosra vehettük a győzelmét, de Wakelin egyszerűen megtáltosodott, ebből az állásból tudta elérni, hogy döntő frame-re kerüljön sor. 9-9-nél tehát elindult az idegtépő utolsó frame, két holtfáradt, sokat hibázó játékossal. 

A döntő frame:

Így lett tehát a végeredmény 10-9, ezzel Judd Trump jutott a második körbe, ahol majd Ricky Walden lesz az ellenfele.

A másik, egyben utolsó első körös meccs (ami korábban ért véget, mint a Trump-Wakelin mérkőzés) szintén komoly küzdelem volt Anthony McGill és Ryan Day között, 10-8-cal győzőtt Anthony McGill.

Második kör:

Két meccset kezdtek meg ma: Mark Allen és Joe Perry (5-3), Barry Hawkins és Lyu Haotian (5-3). Ezek folytatását is várjuk holnap, vagyis pénteken. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker147.blog.hu/api/trackback/id/tr8913873014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása