Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Snooker 147 Blog

A snooker-vb eddigi legnagyobb meccsét láthattuk

World Championship 2018, eredmények, meccs újranéző

2018. május 03. - snookerblogger147

A világbajnokság negyeddőtőjének meccsei izgalmasabban alakultak, mint vártuk. Barry Hawkins kiütötte a küzdelemből Ding Junhuit, John Higgins elképesztő győzelmet aratott a frame-ről frame-re jobban játszó Judd Trump fölött. A cikk alján szavazzatok, kiket vártok a döntőbe!

john-higgins-2018-w-chshp.jpg

 

Negyeddöntő:

 

Kyren Wilson - Mark Allen (13-6)

Allen nyitott nyert frame-mel a mérkőzés első harmadában, és azután is kiegyenlített maradt a küzdelem. A második harmadban billent Wilson felé a meccs, elég gyorsan be is fejezte a harmadik szakaszban. Azonban nem volt híja szép megoldásoknak. 

Első szakasz:

A második szakaszra 4-4-gyel jöttek ki:

A harmadikra viszont már 11-5-ös Wilson vezetéssel:

 

Barry Hawkins - Ding Junhui (13-5)

Ha csak az eredményt látnánk, kérdezhetnénk, hogy lehet ez? Mit csinált Ding? Nem mintha Hawkins nem nyerhetne ellene, de 5 nyert frame-nél többre számítottunk. Ha továbbnézzük a pontokat, azt látjuk, hogy Ding nem volt formában, a harmadik szakasz végére pedig Hawk tényleg szárnyalni kezdett. 

Első szakasz:

 A második szakasz 5-3-as Hawkisn vezetéssel indult:

A harmadik szakasznak 11-5-ös előnnyel nézett elébe Hawkins, Ding már nem is szerzett frame-t:

 

Mark J Williams - Ali Carter (13-8)

Mark Williams a második szakasz elején kezdett nagyon bele és tudta tartani magát a harmadik szakaszban is, abszolút megérdemelten jutott ő tovább.

Első szakasz: 

Második szakasz, még 4-4-es állással indult:

A harmadik harmadot már Williams vezetésével nyitották, 9-7 volt az állás:

 

John Higgins - Judd Trump (13-12)

Az idei vb eddigi legnagyobb, legszimpatikusabb, legzseniálisabb megoldásokat felmutató meccse volt ez. A harmadik harmadban frame-ről frame-re billent a mérleg nyelve és a drukkolói szív hol az egyik, hol a másik játékos felé. Nagy formátumú játékosok nemes küzdelme, és a végén, a kimerítően hosszú döntő frame-s mérkőzés után Judd Trump mosolygó gratulációja ennek a tornának az eddigi talán legjobb pillanata volt. Trump egyébként nem volt eddig a legnagyobb formájában, most azonban (főleg a harmadik szakaszban) azt hozta, amit a világranglista élvonalában álló játékostól várunk, de ez ekkor már kevés volt a kiegyensúlyozott Higgins ellen. Pedig vezetett 7-3-ra is! Hogy Higgins innen fordítani tudott, az külön megér egy kalapemelést. Íme, a teljes meccs három szakasza:

Első:

Második szakasz, 5-3-as Trump előny, és lett az még 7-3 is, aztán jött Higgins:

8-8-cal indultak az utolsó szakasznak, és ezt tényleg érdemes végignézni:

Így alakulnak tehát az elődöntők:

  • Kyren Wilson - John Higgins
  • Barry Hawkins - Mark Williams 

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker147.blog.hu/api/trackback/id/tr3213886380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása