Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Ronnie O'Sullivan elődöntős, Higgins akkorát zakózott, mint a ház

Ladbrokes Players Championship 2018, harmadik nap, meccs újranéző

2018. március 21. - snookerblogger147

 

Nem is jutottunk a pattogatott kukorica végére, olyan gyorsan lesöpörte Ronnie O'Sullivan az esti meccsen Ding Junhuit, pedig az első két frame után még Ding vezetett. Ezzel Ronnie elődöntős, valamint övé a torna eddigi legnagyobb pontszáma, 134.

De ezt megelőzően a délutáni két meccs is igazi csemege volt.

John Higgins pont nélküli kiesése egészen sokkolóan hatott. Anthony McGill nagy győzelmet söpört be. Judd Trump és Stephen Maguire játszmája egész sokáig kétesélyes volt, de Trump győzelmével zárult.

Trump egyébként tavaly megnyerte a Players Championshipet, tehát idén címvédőként van jelen - ami azért is komoly dolog, mert ha idén nem lett volna a top 16-ban, tavalyi győzelem ide vagy oda, most otthonról nézhetné a meccseket. Vagy itt nézné újra, ahogy az alábbiakban ti is megtehetitek.

ronnie-quarterfinalist.jpg

Mi volt ma:

 

Judd Trump - Stephen Maguire (6-4)

Záporoztak a százasok ezen a mérkőzésen. Judd Trump kirobbanó formában kezdte a meccset, az első frame-t 128-cal nyerte, behúzta a másodikat is, a harmadikban viszont Stephen Maguire kápráztatta a nézőket 129-cel. A negyedik frame Tumpé lett 127-tel, az ötödik Maguire-é 104-gyel. 6 frame után lehetett a legjobban látni, hogy mennyire egyenrangú felekként küzdenek: 3-3-as állás, mindkét játékos golyóbelökési aránya 96%. Hét frame után Maguire vezetett 4-3-ra, onnantól viszont Trumpnak jött be minden. 

Teljes meccs itt: 

Anthony McGill - John Higgins (6-0)

A nap meglepetése volt, hogy John Higgins egyetlen frame-t sem tudott nyerni az idei Players Championshipen. Az idei világranglista ötödik úgy kapott ki a tizenhatodik helyen jegyzett Anthony McGilltől, hogy szóhoz sem jutott. A lassan induló első frame-t McGill 72-7-re nyerte, és persze a többit is vitte, hiába vezetett időnként Higgins, az előnyt sosem sikerült pontra váltania.

Teljes meccs itt: 

Ronnie O'Sullivan - Ding Junhui (6-3)

A meccs elején úgy tűnt, mintha Ronnie nem lenne egészen formában vagy nem ébredt volna fel. Ding arcán ott volt a reménykedés, amikor 2-0-ra vezetett, hogy megismételheti kevés, O'Sullivan elleni győzelmei egyikét. Ez a remény látszott eltűnni, amikor a szünet előtti 4. frame-t Ronnie 134-gyel zárta, ezzel (egyelőre) övé a torna legmagasabb breakje. Szóval, ahogy már szokta, O'Sullivan egyszer csak begyújtotta a rakétákat és őrületes tempóban zárta le a mérkőzést. 

Sajnos csak vágott verzióban van fent a teljes meccs, de igazán nem sok minden marad ki:

 

Mi lesz holnap:

Két negyeddöntős meccs:

 • Neil Robertson - Judd Trump
 • Ryan Day - Mark J. Williams

(A harmadik, Anthony McGill és Shaun Murphy összecsapása péntekre marad.)

Holnap este is jövünk a napi meccsekkel! 

 

Stuart Bingham és Ryan Day játszik a Romanian Snooker Masters döntőjében holnap

Romanian Snooker Masters 2018 elődöntő, meccs újranéző

A bukaresti meghívásos torna mai napján Stuart Bingham megmutatta, hogy kell nyugodtan, bajusz alatt somolyogva mérkőzést nyerni 2-0-ról, Ryan Day pedig, hogy továbbra is tudja hozni a legjobb formáját. Izgalmas döntőre számítunk holnap. Addig is: lássuk a mai meccseket újra!

stuart_bingham-2018-horz.jpg

Stuart Bingham - Ali Carter (5-2)

A végeredmény annak fényében meglepő, hogy az első két frame-t Carter nyerte "csont nélkül". A hosszabbra nyúló harmadik frame idegtépőre sikerült végjátéka azonban a nyugalmából kibillenthetetlen Binghamet hozta előnybe. Carter az ötödik frame-ben már korántsem volt nyugodt, 3-2-es állásnál, innentől pedig Bingham irányított. Igen jó meccs volt ez, tele izgalmas és szép megoldásokkal.

Nézzétek újra itt:

Ryan Day - Kyren Wilson (5-0)

Day és Wilson meccse is színvonalas mérkőzésnek ígérkezett, de kevesebb izgalmat hozott. Az alig egy héttel ezelőtti Gibraltar Openen besöpört győzelem óta is kiváló formában játszó Ryan Day képes volt zsinórban öt frame-t nyerni Kyren Wilson ellen, ami önmagában is szép teljesítmény. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy Wilsonnak ne lett volna esélye ma ellene, voltak hibák mindkét részről. De mivel öt nyert frame-ig mennek az elődöntők, ezzel Day egy újabb trófea begyűjtésére készülhet.

Teljes meccs itt: 

 

Ott vagyunk a Facebookon is, tarts velünk!

Judd Trump kiesett, itt van, kik lesznek az elődöntősök holnap Bukarestben

Romanian Snooker Masters 2018 harmadik napi eredmények és meccs újranéző

A Romanian Snooker Masters harmadik napjáról nyugodtan elmondhatjuk, hogy színvonalas meccseket hozott, valamint, hogy Kyren Wilson változatos pozíciókat vett fel az asztalon (ahogy az alábbi kép is mutatja, de volt ennél jobb is).

A holnapi elődöntőben tehát velük találkozhatunk: a legvidámabb játékossal, Sutart Binghammel, aki Ali Carterrel mérkőzik meg, valamint a rendkívül jó formában játszó Ryan Day-jel és Kyren Wilsonnal.

kyren-wilson-horz-2018.png

De lássuk sorra, hogy zajlottak a mai meccsek! A lap alján pedig kíváncsian várjuk a tippjeiteket: ezek alapján szerintetek kik lesznek a vasárnapi döntősök?

Stuart Bingham - Liang Wenbo (4-1)

Wenbónak mintha mostanában nem lenne túl nagy szerencséje, az utóbbi néhány tornán mindig idő előtt kiesett (legalábbis azelőtt, hogy számítottunk rá). Mindjárt az első frame-ben Bingham tudott megindulni, 84-0-ra nyerte, aztán a másodikat is (65-0), a harmadik, habár szoros volt, mégis 69-54-re az övé lett. A negyedikben Wenbo szépített (méghozzá 85-0-val), de már túl nagy volt a lélektani hátránya, így az ötödik frame lett az utolsó (53-5-nél kezet fogtak).

Teljes meccs itt: 

 

Ali Carter - Stephen Maguire (4-3)

A nap legszorosabb meccse volt az övék. Az első frame az utolsó feketén múlt, Carteré lett, ezzel övé lett a frame is 61-50-re. Szép játékkal hozta a másodikat is, de a harmadikat Maguire nyerte. Carter ezen úgy felpörgött, hogy a negyediket 136-tal nyerte (Maguire nem lökött pontot). Ezután Maguire szerzett egy frame-t (3-2-nél járunk tehát), aztán még egyet, (3-3), a döntő frame-ben azonban Carter állt helyt jobban.

Teljes meccs itt:

 

Ryan Day - John Higgins (4-1)

Lehet, hogy Higgins vesztét a csokornyakkendője okozta? Ki tudja, mindenesetre a meccs elején volt vele egy kis gondja és a hosszúra nyúlt első frame-t mindjárt el is vesztette. Aztán a másodikat is, és csak a harmadikban szépített. A további kettőt Day nyerte, de a száraz adatokon túl egyáltalán nem volt unalmas a meccs.

Teljes mérkőzés itt:

Kyren Wilson - Judd Trump (4-2)

A legjobban ma talán a Judd Trump - Kyren Wilson összecsapást vártuk, a meccs pedig nem okozott csalódást, pedig tegnap mi is arra tettük volna a voksunkat, hogy Trump győz. Mindketten jó formában vannak, habár Trump tegnapi kirobbanó formája mára eltűnőben volt, minden egyes pontért komolyan megküzdöttek, szép megoldásokat láttunk, az utolsó frame-ben egészen drámai helyzetek is előálltak. 

Teljes meccs itt: 

 

Trump leverte Brecelt, mint vak a poharat

Romanian Snooker Masters 2018 második nap, meccs újranéző

Mazsolázzunk tovább az öröm-snookerben!

A meghívásos bukaresti torna második napja kiegyenlítettebb küzdelmeket hozott, mint az első, Judd Trump viszont brillírozott egy villámmeccsen. 

judd-trump-hor.jpg

John Higgins 4-2-re hozta a mérkőzését Anthony McGill ellen, pedig az első frame-t mindjárt McGill nyerte, 85-0-ra, a másodikat pedig 82-44-gyel sikerült csak elhalásznia Higginsnek.

A teljes meccs itt látható: 

Ryan Day - a múlt héten zajlott Gibraltar Open győztese - szintén 4-2-re verte Barry Hawkinst, pedig volt 2-2 is. 

A teljes meccs itt:

 

Úgy látszik, ez a 4-2-esek napja volt, Kyren Wilson ugyanezzel az eredménnyel zárta a mérkőzést Mark Allen ellen. (Azt észrevettétek, milyen sok Mark van a profi snookerjátékosok között?)

A teljes meccs itt:

Mi, snooker-rajongók, abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy a Trump név számunkra nem elsősorban politikát jelent. Mindenesetre Judd Trump úgy söpörte le  a színről 4-0-val szegény Luca Brecelt, alig több mint fél óra alatt (!), hogy arról politikus legföljebb álmodhat az ellenfeleivel kapcsolatban. Mindjárt az első frame-t 111-0-val nyerte.

Nem meséljük el, az alábbi videót nézzétek meg, tényleg annyi, mint egy vágott meccs:

 

A holnapi párosítások tehát így alakulnak:

 • Liang Wenbo - Stuart Bingham
 • Alli Carter - Stephen Maguire
 • John Higgins - Ryan Day
 • Kyren Wilson - Judd Trump

Ezek után kíváncsiak vagyunk, mit gondoltok:

 

Romanian Snooker Masters 2018 első versenynapi eredmények és meccs újranéző

Romanian Snooker Masters 2018. március 14-18.

A Romanian Snooker Masters első versenynapján kissé meglepő eredmények születtek.

romanian-snooker-masters.jpg

Stephen Maguire kifehérítette Mark Kinget, úgy, hogy rögtön az első frame-ben százast lökött (113-0). A másodikban volt némi remény arra, hogy King egyenlít, de 71-26-nál elengedte a frame-t. A harmadikban Maguire ismét százast hozott (108-0), az utolsót 74-18-ra nyerte. 4-0

Teljes meccs itt:

Ali Carter és Mark Williams mérkőzése hasonlóan alakult, Carter 4-0-ra verte ellenfelét. A harmadik frame-ben láthattunk egy szép 133-0-át. A teljes meccset itt tudjátok újranézni:

Stuart Bingham és Neil Robertson hoztak izgalmat, döntő frame-es mérkőzésen Bingham győzött 4-3-ra.

Teljes meccs itt:

A nap legjobban várt és talán legnagyobb meglepetését hozó mérkőzése a Liang Wenbo - Mark Selby összecsapás volt. Wenbo 4-2-re verte a világranglista elsőt. (Erről egyelőre nem találtunk szabadon elérhető videót.)

liang-wenbo-horz.jpg

Holnapi meccsek:

 • John Higgins - Anthony McGill
 • Barry Hawkins - Ryan Day
 • Mark Allen - Kyren Wilson
 • Judd Trump - Luca Brecel

 

 

2018 Romanian Snooker Masters holnaptól

Romanian Snooker Masters 2018. március 14-18.

A Romanian Snooker Masters meghívásos torna, idén március 14 és 18 között kerül megrendezésre Bukarestben.

A 200.000 euró összdíjazású verseny győztese a trófeán kívül 50.000 eurót vihet haza. 

Íme, a kezdő kör impozáns névsora: 

 • Mark Selby - Liang Wenbo
 • Stuart Bingham - Neil Robertson

 

 • Mark Williams - Ali Carter
 • Mark King - Stephen Maguire

 

 • John Higgins - Anthony McGill
 • Barry Hawkins - Ryan Day

 

 • Mark Allen - Kyren Wilson
 • Judd Trump - Luca Brecel

romanian-masters-2018.jpg

Mindeközben Ronnie O'Sullivan

Az igazi profi mindig tanul, ha nem tanul, gyakorol. Így tesz Ronnie O'Sullivan is, ahogy a minap kiderült a twitteréről. És bizony, igaza van: "készen kell állnia". Mi is várjuk, mikor láthatjuk újra játszani.

A Gibraltar Open második versenynapjának eredményei

Gibraltar Open 2018. március 7-11.

Ez a torna annak ellenére is tartogatott (és talán még tartogat is) meglepetéseket, hogy a top 16-os játékos közül csak négyen vesznek/vettek rajta részt. A második versenynap viszonylagos meglepetése Liang Wenbo kiesése volt, láthattuk viszont a "nagy öreget" Jimmy White-ot egy szépet nyerni, ami akkor is élmény, ha csak a második körig jutott végül.

doherty-bingham-perry.jpg

Lássuk a meccsek listáját:

 

Első kör:

 

Matthew Day - Rod Lawler (4-3)

Alfie Burden - Ricky Walden (4-2)

Michael Georgiou - Liam Highfield (4-1)

Jamie Rhys Clarke - Sam Baird (4-3)

Jamie Curtis-Barrett - Leo Fernandez (4-3)

Scott Donaldson - Duane Jones (4-1)

Aditya Mehta - Brian Ochoiski (4-2)

Tian Pengfei - Chen Zhe (4-1)

Gary Wilson - Umut Dikme (4-0)

Zhang Yong - Billy Joe Castle (4-1)

Craig Steadman - Peter Ebdon (4-3)

Zhao Xintong - Sanderson Lam (4-2)

Soheil Vahedi - Jackson Page (4-2)

Zhang Anda - Zhou Yuelong (4-2)

Jamie O'Neill - Peter Lines (4-3)

Jack Lisowski - Ross Muir (4-0)

Stuart Carrington - Mark Davis (4-2)

Michael Wild - Fergal O'Brien (4-1)

Anthony Hamilton - Ashley Hugill (4-2)

Joe Perry - Adam Duffy (4-1)

Ryan Day - Xu Si (4-2)

Oliver Brown - Michael White (4-1)

Martin O'Donnell - Luca Brecel (4-1)

Jimmy White - Christopher Keogan (4-3)

Hammad Miah - Chen Zifan (4-0)

Fang Xiongman - Lukas Kleckers (4-2)

 

Második kör:

 

Alfie Burden - Matthew Day (4-0)

Michael Georgiou - Mei Xiwen (4-2)

Jamie Rhys Clarke - Jamie Curtis-Barrett (4-0)

Scott Donaldson - Simon Lichtenberg (4-1)

Adyta Mehta - Kurt Dunham (4-1)

Tian Pengfei - Gary Wilson (4-1)

Zhang Yong - Sean O'Sullivan (4-2)

Zhao Xintong - Craig Steadman (4-1)

Soheil Vahedi - Zhang Anda (4-2)

Jack Lisowski - Jamie O'Neil (4-3)

Michael Wild - Stuart Carrington (4-2)

Joe Perry - Anthony Hamilton (4-1)

Ryan Day - Oliver Brown (4-1)

Martin O'Donnell - Jimmy White (4-2)

Brandon Sargeant - Thomas Kevern (4-3)

Fang Xiongman - Hammad Miah (4-2)

 

Harmadik kör:

 

Matthew Selt - Liang Wenbo (4-1)

Kyren Wilson - Andy Hicks (4-2)

Alfie Burden - Michael Georgiou (4-1)

Scott Donaldson - Jamie Rhys Clarke (4-0)

Tian Pengfei - Adytia Mehta (4-2)

Zhang Yong - Zhao Xintong (4-1)

Jack Lisowski - Soheil Vahedi (4-3)

Joe Perry - Michael Wild (4-1)

A lista még nem teljes, de a 16 között már biztosan bent van:

 1. Stuart Bingham
 2. Ken Doherty
 3. Yu Delu
 4. Cao Yupeng
 5. Lee Walker
 6. Anthony McGill
 7. Matthew Selt
 8. Kyren Wilson
 9. Alfie Burden
 10. Scott Donaldson
 11. Tian Pengfei
 12. Zhang Yong
 13. Jack Lisowski
 14. Joe Perry

Vasárnap este élőben követjük a döntőt itt a blogon! Tartsatok velünk a Facebookon és a Twitteren is!

Liang Wenbo kikapott

Gibraltar Open 2018, második nap, meccs újranéző

Liang Wenbo és Matthew Selt között nem olyan nagy a világranglista-helyezés beli különbség, mint Hawkins és Craigie között (akiknek a tegnapi meccsén jól meg is lepődtünk), de mégis arra fogadtunk volna, hogy a 19. helyen álló Wenbo kerül ki győztesen, nem pedig Selt [49].

matthew-selt-vrt.jpg

Ehhez képest Liang Wenbo nem volt valami összeszedett, az első frame végén egy akkora mellét lőtt barnával bal alsóra, hogy a szomszéd asztalról kellett visszahozni. Na jó, nem. De úgy 3 golyónyit mellétalált. Mindenesetre ezzel át is adta az amúgy szoros frame-t Seltnek.

A másodikban Selt végig vezetett és egy nyavalyás pont híján százas breaket csinált. 

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a szerencse sem volt Wenbóval, a harmadik frame-ben egyik nehéz állás követte a másikat, megint szoros volt a küzdelem, végül mégis Selté lett a menet. 3-0.

Ezek után Wenbónak egy szépítő-frame sikerült, végül Selt győzőtt 4-1-re.

Teljes meccs itt:

 

 Vasárnap nézzük együtt a döntőt itt a blogon! Ott vagyunk a Facebookon és a Twitteren is, kattintsatok ránk!