Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Megígérte, betartotta: meztelenül ment a sajtótájékoztatóra a világbajnok

2018. május 08. - snookerblogger147

Úriember nem csibész. 

Mark Williams azt ígérte, ha világbajnok lesz, meztelenül megy a meccs utáni sajtótájékoztatóra. Még a kupa átvétele előtt szaván fogta az Eurosport riportere, akinek kérdésére azt válaszolta, hogy ha nem kap büntetést, muszáj lesz betartania, amit ígért.

Így is történt:

Lezárult a világbajnokság második köre

World Championship 2018, meccs újranéző

A nap legnagyobb vesztese - ahogy számítani lehetett rá - Jack Lisowski, Judd Trump pedig megmutatta, mi az, amitől ő áll a világranglista dobogóján egy ideje, Anthony McGill pedig az egész eddigi vb legszimpatikusabb játékát nyújtotta.

trophy11.jpg

A második kör utolsó mérkőzései:

 

John Higgins - Jack Lisowski (13-1)

Ahogy már tegnap számítottunk rá, Lisowski tényleg nagyon kikapott, de volt itt egy majdnem maximum break is Higginstől. Az értékét tovább növeli, hogy ekkor már 11-1-re vezetett, és - ahogy profihoz illik - nem engedte ki a kezéből a lehetőségeket egy pillanatra sem. A frame 12 piros és 11 feketéig úgy nézett ki, hogy maximum lesz, amikor egyetlen hiba csúszott a szép játékba, nem maradt állás a feketére. Rózsával kellett beérnie Higginsnek és 146-tal, de így is ez volt a meccs egyik fénypontja. 

Az ominózus frame:

 

Judd Trump - Ricky Walden (13-9)

Ez a meccs nemcsak kétesélyes volt sokáig, de néha úgy tűnt, hogy Walden lesz a befutó. Judd Trump azonban bebizonyította, hogy helye van a világranglista élmezőnyében. 

Teljes meccs - short form:

 

Ding Junhui - Anthony McGill (13-4)

A Higgins-Lisowski meccshez nagyon hasonló eredmények voltak Ding és McGill csatájában, de a skót humorérzéke és küzdőszelleme sok kellemes percet szerzett. Irigylésre és csodálatra méltó, hogy bármikor képes magán nevetni és a közönséget is megnevettetni, akár vesztésre áll, akár halálpontos lökésekkel kápráztatja a nézőket.

Teljes meccs - short form:

 

Mark Williams - Robert Milkins (13-7)

Itt bejött a papírforma, Milkins jól játszott, de Williams megérdemelten győzött, a három szakasz közül az utolsó itt látható:

 

Így alakul tehát a negyeddöntő:

 

 • Mark Allen - Kyren Wilson
 • John Higgins - Judd Trump
 • Ding Junhui - Barry Hawkins 
 • Mark Williams - Ali Carter

Nem mondhatjuk, hogy feltétlenül ezekre a nevekre számítottunk az idei világbajnokság negyeddöntőjére, de egyre kíváncsibban várjuk, kié lesz a trófea végül

Nagy nevektől köszöntünk el a második körben is

Snooker World Championship 2018, eredmények, meccs újranéző

Sorra esnek ki a nagy nevek az idei világbajnokságon, búcsúznunk kellett Ronnie O'Sullivantől is, de persze akadnak meccsek, ahol bejön a papírforma. 

mark-allen-561869.jpg

A második kör eddig lezajlott meccsei:

 

Mark Allen - Joe Perry (13 - 8)

8-8-as állással néztek a harmadik, utolsó szakasz elé, ezután egy hosszú, küzdelmes frame-t húzott be Allen, a következőt 133-mal nyerte, és zsinórban hozta a többit 13-8-ig. Még a végére is jutott száz fölötti break.

A mérkőzés harmadik szakasza teljes hosszában:

 

Kyren Wilson - Jamie Jones (13 - 5)

Ennek a meccsnek rövid, de eseménydús harmadik szakasza volt. 11-5-tel kezdtek, és a tizenhetedik frame-ben Wilson jó eséllyel küzdött egy igen magas százas breakért, amikor (98-0-nál) kilőtte a Holdba a fehér golyót. (A videón 13:55-nél.) Ezután már csak egy frame volt hátra, 65-60-ra húzta be Wilson, ezzel ő a negyeddöntős, ellenfele Mark Allen lesz.

Az utolsó szakasz teljes hosszában:

 

Barry Hawkins - Lyu Haotian (13-10)

Ismét egy meccs, ahol a papírforma jött be, ha az eredményt nézzük, de ha figyelembe vesszük a kínai fiatalságát, és azt, hogy mindössze a 2012/13-as szezon óta profi, azért jól megszorongatta az angolt. 9-7-tel vágtak bele a harmadik szakaszba, Lyu egy 91-es breakkel nyitott, aztán mindjárt csinált egy százast is. Ezután Hawkins nyerte a tizenkilencediket, a huszadik ismét Lyué lett, mire hawk megrázta magát és zsinórban nyerte a többit.

A harmadik szakasz teljes hosszában:

 

Ali Carter - Ronnie O'Sullivan (13-9)

A legmeglepőbb vereség volt ez. Carter és O'Sullivan eddig 13 meccset játszottak egymás ellen és mindig Ronnie győzött. Most sem fogadtunk volna ellene, habár az unalom, ami egyre gyakrabban ül ki az arcára játék közben (már amikor éppen a másik vezet), azt sugallja, hogy rá sem érdemes fogadni. 9-7-re vezetett Carter a harmadik szakasz elején, innen pedig Ronnie nem tudott most fordítani. De voltak briliáns megoldások így is, Ronnie-t mindig érdemes megnézi.

A harmadik szakasz teljes hosszában:

 

Hátravan még a második körből:

 • John Higgins és Jack Lisowski mérkőzése, ők pillanatnyilag 8-0-nál állnak, Higgins vezet és nagyon úgy néz ki, hogy ennek megsemmisítő vereség lesz a vége. 
 • Ricky Walden & Judd Trump
 • Ding Junmhui & Anthony McGill
 • Mark Williams & Robert Milkins - ők 3-3-nál állnak a cikk írásakor, szombaton este.

 

A nap hőse Chris Wakelin - World Championship 2018

Akkor is Chris Wakelin a nap legnagyobb hőse, ha történetesen nem jutott a második körbe. Kikapott ugyan Judd Trumptól, de nagyon nem mindegy, hogy hogyan. 

chris-wakelin-2018.png

A mindössze 26 éves Chris Wakelin 2012-ben még egy szupermarket-lánc kiszállítójaként dolgozott, és abban az évben úgy érezte, soha nem teljesül az álma, hogy profi snookerjátékos legyen. Nyolcéves kora óta játszik, legalábbis akkor kapta a szüleitől az első mini-snookerkészletét, amivel lelkesen gyakorolt. 2013-ban jutott be az Angol Amatőr Világbajnokság elődöntőjébe, ugyanebben az évben kapott először lehetőséget profik között indulni.

Most pedig, alig öt évvel később a világranglista harmadik helyezettjét szorongatta meg a világbajnokságon - méghozzá úgy, hogy a végén azt kívántuk, bár nyert volna.

Az első három frame-t Judd Trump nyerte, aztán jött Chris, két frame-t hozott, ebből az egyiket 141-gyel(!). A 10. frame után Trump 7-3-ra vezetett, biztosra vehettük a győzelmét, de Wakelin egyszerűen megtáltosodott, ebből az állásból tudta elérni, hogy döntő frame-re kerüljön sor. 9-9-nél tehát elindult az idegtépő utolsó frame, két holtfáradt, sokat hibázó játékossal. 

A döntő frame:

Így lett tehát a végeredmény 10-9, ezzel Judd Trump jutott a második körbe, ahol majd Ricky Walden lesz az ellenfele.

A másik, egyben utolsó első körös meccs (ami korábban ért véget, mint a Trump-Wakelin mérkőzés) szintén komoly küzdelem volt Anthony McGill és Ryan Day között, 10-8-cal győzőtt Anthony McGill.

Második kör:

Két meccset kezdtek meg ma: Mark Allen és Joe Perry (5-3), Barry Hawkins és Lyu Haotian (5-3). Ezek folytatását is várjuk holnap, vagyis pénteken. 

 

Még nem zárult le az első kör - World Championship 2018

A világbajnokságon ma is zajlottak még az első körös mérkőzések. Mivel 10 nyert frame-ig megy a játék, jó hosszan elnyúlik a verseny, ez nagyon élvezzük. Hova is az a nagy kapkodás? 

John Higgins - Thepchaiya Un-Nooh (10-7)

Higgins rendkívül gyors mérkőzésen győzte le thaiföldi ellenfelét, annak ellenére, hogy Un-Nooh nagyon is jól játszott, nem egyszer megszorongatta a világranglista 5. helyezettjét. 

john-higgins.jpg

 

Ricky Walden - Luca Brecel (10-6)

Teljes meccs:

 

Jack Lisowski - Stuart Bingham (10-7)

Kisebb meglepetés Bingham kiesése is. Lisowski kiválóan játszott. 

Ding Junhui - Xiao Guodong (10-3)

Nagy zakónak tűnik, de ne felejtsük el, hogy Xiao még csak 29 éves, sok minden lehet előtte.

A meccs első szakasza:

 

Barry Hawkins - Stuart Carrington (1-7)

Carrington nem adta olyan könnyen magát Hawknak. 

Teljes meccs:

 

Mark Williams - Jimmy Robertson (10-5)

Ez nem a Robertsonok tornája idén.

Robert Milkins - Neil Robertson (10-5)

Na ugye.

Az első körből hátra van még Judd Trump és Chris Wakelin mérkőzésének második része, egyelőre Trump vezet 6-3-ra. Illetve Anthony McGill és Ryan Day meccse, ők ma este szintén 6-3- mal mentek szünetre, Day vezetésével.

Selby - Hawkins döntő lesz

China Open 2018, elődöntők, meccs újranéző

A China Open tavalyi bajnoka is a világelső Mark Selby volt (Mark J Williamsszel döntőzött), és idén is ott lesz a döntőben, ellenfele Barry Hawkins.

Elődöntők:

 

Mark Selby - Kyren Wilson (10-8)

6-3-mal mentek szünetre, ekkor még vagy már azt lehetett mondani, hogy Selby simán győz, aztán Kyren Wilson mintha kicsit összekapta volna magát, de a hátrányt nem tudta ledolgozni. 

A meccs vágott verziója:

Teljes meccs: 

Barry Hawkins - Neil Robertson (10-6)

Hawkins lökött a meccsen kétszer száz fölött. 

A rövid verzió: 

Teljes meccs:

A kérdés adott:

Bingham nagyon kikapott Robertsontól. China Open 2018, negyeddöntő

Meccs újranéző

A China Open negyeddöntői után úgy állunk, hogy Mark Selby - Kyren Wilson és Neil Robertson - Barry Hawkins mérkőzései lesznek az elődöntőben. Szerintetek kik játsszák a döntőt idén? Szavazzatok a cikk alján!

A nap meccsei:

Mark Selby - Mark J. Williams (6-2)

Ugye, mennyi Mark van a snooker élmezőnyében? Most Selby kerekedett felül, aki elég jó formában játszik, két százast is összehozott (a negyedik és a nyolcadik frame-ben). 

Teljes meccs:

Kyren Wilson - Jack Lisowski (6-5)

Ezen a majdnem háromórás meccsen Kyren Wilson nem volt olyan meggyőző, szóval holnap Selby ellen ennél többet kell nyújtani.

Teljes meccs:

Neil Robertson - Stuart Bingham (6-0)

Bingham annyira kikapott Neil Robertsontól, hogy nagyon. Nincs is mit hozzátenni, legfeljebb a kérdést: Mi van vele?

Teljes meccs:

Barry Hawkins - Tom Ford (6-5)

Itt megint egy kiegyenlítettebb meccset láttunk, ki tudja, mire elég a győzelem Hawkinsnak. Láttuk már őt valóban szárnyalni, úgyhogy holnap bármi lehet.

 

A világelsőn kívül öt top 16-os játékos a negyeddöntőben a China Openen

China Open 2018, negyedik nap, meccs újranéző

 

A China Open negyedik köre zajlott Pekingben április 5-én. Nagy meglepetések nem történt, de jó negyeddöntők elé nézünk ilyen felhozatallal. Mark Selby mellett Mark Williams, Kyren Wilson, Neil Robertson, Stuart Bingham és Barry Hawkins is ott lesz az aktuális világranglista első tizenhat játékosa közül.

mark-selby-hor.jpg

 

A negyedik nap mérkőzései:

 

Mark Selby - Lyu Haotian (6-1)

Selby fölényes győzelmet aratott, a második és az ötödik frame-ben száz fölötti ponttal. Lyu Haotian azonban egy frame-t tudott hozni a világelső ellen, ami nem is rossz. 

A teljes meccs itt:

 

Mark Williams - Mark Allen (6-5)

A Markok csatája küzdelmesen alakult, annak ellenére, hogy Williams száz fölötti pontokkal hozta az első két frame-t (illetve a kilencediket), Allen szorosan a nyomában volt, végig.

A teljes meccs:

Jack Lisowski - Gary Wilson (6-2)

Kyren Wilson - Ding Junhui (6-5)

A hazaiak kedvence, Ding Junhui szintén hosszú, kiegyenlített küzdelemben maradt alul. Kyren Wilson két alkalommal szerzett száznál több pontot, Ding egyszer, a döntő frame-s meccsen.

A teljes meccs: 

Neil Robertson - Zhou Yuelong (6-1)

Mindketten csináltak egy-egy 100-as breaket, de a meccs nem volt ilyen kiegyenlített.

Teljes meccs: 

 

Stuart Bingham - Graeme Dott (6-2)

Binghamet is el tudjuk képzelni akár az elődöntőben.

Teljes meccs:

Barry Hawkins - Cao Yupeng (6-5)

Tom Ford - Luo Hongao (6-2)

 

Így alakul tehát a negyedöntő:

 

 • Mark Selby - Mark Williams
 • Jack Lisowski - Kyren Wilson
 • Neil Robertson - Stuart Bingham
 • Barry Hawkins - Tom Ford

Újabb 147-es a China Openen! Harmadik nap, eredmények, meccs újranéző

China Open 2018, harmadik nap, szavazós

Stuart Bingham lökte a második maximum breaket a China Open harmadik napján (videók lejjebb), a Ricky Walden elleni meccsén, a 7. frame-ben. Ez volt a negyedik maximuma a pályafutása során. Szerintetek lesz még 147-es ezen a tornán? Szavazzatok a cikk alján!

bingham-maximum-break-china-open-2018.jpg

A második kör mérkőzései zajlottak április 4-én, azaz most már tudjuk  top 16 névsorát. Holnap küzdenek majd a trófeáért és az eléggé szép, 225.000 £-os csekkért. 

A második kör mérkőzései:

 

Mark Selby - Ben Woollaston (6-3)

Hosszúra nyúlt ez a mérkőzés, de még az utolsó frame-ben is mutatott Selby olyan szép hosszú belökéseket, hogy érdemes végignézni:

Lyu Haotian - Fergal O'Brien (6-5)

Mark Williams - Michael Holt (6-1)

Mark Allen - Yan Bingtao (6-4)

Jack Lisowski - John Higgins (6-2)

Gary Wilson - Joe Perry (6-4)

Kyren Wilson - Mark King (6-4)

Ding Junhui - Xiao Guodong (6-2)

Zhou Yuelong - Jak Jones (6-2)

Neil Robertson - Sam Craigie (6-5)

Stuart Bingham - Ricky Walden (6-5)

Ezen a mérkőzésen született meg a China Open második maximum breakje: Bingham hozta össze a hetedik breakben, amikor 3-3 volt az állás. 

Itt van külön a 147-es:

Itt pedig a teljes meccs:

Graeme Dott - Chris Wakelin (6-3)

Barry Hawkins - Michael White (6-1)

Cao Yupeng - David Gilbert (6-2)

Luo Hongao - Duane Jones (6-5)

Tom Ford - Elliot Slessor (6-4)

Egyelőre nem mernénk megtippelni, ki nyeri a China Opent, de arra kíváncsiak vagyunk, szerintetek lesz-e még 147-es ezen a tornán:

Az évad leghihetetlenebb meccse a China Open második napján

China Open 2018, második nap, összefoglaló, meccs újranéző

A nap (sőt az évad) leghihetetlenebb meccséről már rövidhírben beszámoltunk, Ronnie O'Sullivan megcsinálta a 147-et, viszont kikapott Elliot Slessortól (6-2).

elliot-slessor-2018.png

További nem várt kiesés volt Liang Wenbóé, ő Duane Jonestól kapott ki, Shaun Murpy-é, akit nullára vert Chris Wakelin.

Az összes többi adat elé ide is tesszük a teljes Slessor-O'Sullivan meccset. Ronnie az ötödik frame-ben, 4-0-ás hátrányban olyan játszi könnyedséggel takarította le az asztalt a maximum breakkel, ahogy mi mondjuk kertben gurigáznánk unalmunkban egy kellemes vasárnap délutánon. Nem is véletlen az unalom, az az első szó, ami O'Sullivan mai formájára leginkább jellemző volt, úgy engedett el frame-eket, mintha neki aztán tényleg tök mindegy lenne, csak mehessen már végre haza. Ez lett tehát Slessor nagy napja.

A második nap mérkőzései:

 

Fergal O'Brien - Stephen Maguire (6-5)

Michael Holt - Mark Davis (4-6)

Yan Bingtao - Kurt Maflin (6-5)

John Higgins - Martin O'Donnell (6-2)

Xiao Guodong - Jimmy Robertson (6-5)

Ding Junhui - Craig Steadman (6-4)

Zhou Yuelong - Chen Zhe (6-2)

Neil Robertson - Robbie Williams (6-3)

Graeme Dott - Mark Joyce (6-2)

Chris Wakelin - Shaun Murphy (6-0)

Barry Hawkins - Sam Baird (6-3)

Michael White - Paul S. Davison (6-5)

David Gilbert - Mike Dunn (6-3)

Duane Jones - Liang Wenbo (6-5)

Luo Hongao - Yuan Sijun (6-2)

Elliot Slessor - Ronnie O'Sullivan (6-2)