Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Snooker 147 Blog

Lezárult a világbajnokság második köre

World Championship 2018, meccs újranéző

2018. május 01. - snookerblogger147

A nap legnagyobb vesztese - ahogy számítani lehetett rá - Jack Lisowski, Judd Trump pedig megmutatta, mi az, amitől ő áll a világranglista dobogóján egy ideje, Anthony McGill pedig az egész eddigi vb legszimpatikusabb játékát nyújtotta.

trophy11.jpg

A második kör utolsó mérkőzései:

 

John Higgins - Jack Lisowski (13-1)

Ahogy már tegnap számítottunk rá, Lisowski tényleg nagyon kikapott, de volt itt egy majdnem maximum break is Higginstől. Az értékét tovább növeli, hogy ekkor már 11-1-re vezetett, és - ahogy profihoz illik - nem engedte ki a kezéből a lehetőségeket egy pillanatra sem. A frame 12 piros és 11 feketéig úgy nézett ki, hogy maximum lesz, amikor egyetlen hiba csúszott a szép játékba, nem maradt állás a feketére. Rózsával kellett beérnie Higginsnek és 146-tal, de így is ez volt a meccs egyik fénypontja. 

Az ominózus frame:

 

Judd Trump - Ricky Walden (13-9)

Ez a meccs nemcsak kétesélyes volt sokáig, de néha úgy tűnt, hogy Walden lesz a befutó. Judd Trump azonban bebizonyította, hogy helye van a világranglista élmezőnyében. 

Teljes meccs - short form:

 

Ding Junhui - Anthony McGill (13-4)

A Higgins-Lisowski meccshez nagyon hasonló eredmények voltak Ding és McGill csatájában, de a skót humorérzéke és küzdőszelleme sok kellemes percet szerzett. Irigylésre és csodálatra méltó, hogy bármikor képes magán nevetni és a közönséget is megnevettetni, akár vesztésre áll, akár halálpontos lökésekkel kápráztatja a nézőket.

Teljes meccs - short form:

 

Mark Williams - Robert Milkins (13-7)

Itt bejött a papírforma, Milkins jól játszott, de Williams megérdemelten győzött, a három szakasz közül az utolsó itt látható:

 

Így alakul tehát a negyeddöntő:

 

  • Mark Allen - Kyren Wilson
  • John Higgins - Judd Trump
  • Ding Junhui - Barry Hawkins 
  • Mark Williams - Ali Carter

Nem mondhatjuk, hogy feltétlenül ezekre a nevekre számítottunk az idei világbajnokság negyeddöntőjére, de egyre kíváncsibban várjuk, kié lesz a trófea végül

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker147.blog.hu/api/trackback/id/tr5613882018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása