Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Snooker 147 Blog

Mark Williams a világbajnok 2018-ban!

A Snooker World Championship hihetetlen döntője és összefoglaló

2018. május 08. - snookerblogger147

Óriási küzdelmet láthattunk két napon át a snooker világbajnokság döntőjében. Két hatalmas figura, két "nagy öreg", két elképesztő tudású vérpofi mérte itt össze az erejét. 

A győzelmet Mark Williams abszolút megérdemelte, de John Higgins kitartó, higgadt játéka is fantasztikus volt. 

williams_kupa.png

Csak a legnagyobb jelzőket sorolhatjuk, ha végignézzük a döntő 4 szakaszát, amelyekben többnyire Williams vezetett, de jól mutatja, micsoda küzdelem folyt, hogy a legtöbb nagy (ötven és százas) breaket Higgins csinálta. Tulajdonképpen egy percig sem unatkoztunk, bármelyikük került előnybe, tudtuk, hogy jönni fog rá a válasz, a vége pedig kifejezetten izgalmasra sikerült. 

Lássuk, hogy értünk el a világbajnoki döntőig 2018-ban: 

Első kör:

Mark Selby miután megnyerte a China Opent, a világbajokság első körében kihullott. De nem csak tőle kellett már az elején búcsúzni Az első kör elejének összefoglalója itt

Még mindig az első kör, további meglepetésekkel itt.

Chris Wakelin megérdemelt egy külön posztot, elképesztő, honnan jött, hová jutott Judd Trump ellen.

Második kör:

Ekkor köszöntünk el Ronnie O'Sullivantől.

Majd kiesett többek között Ding Junhui is.

Negyeddöntő:

A vb egyik legnagyobb meccsének tituláltuk John Higgins és Judd Trump összecsapását, amelyet Higgins nyert meg.

Elődöntő:

Az (addigi) másik legnagyobb pedig az volt, amelyikben Mark Williams búcsúztatta Barry Hawkinst.

Döntő:

williams-csukott-szemmel.jpg

Ezek után tényleg jó döntőre számítottunk és nem csalódtunk. Mark Williams ezzel háromszoros világbajnok lett, méghozzá úgy, hogy idén abba akarta hagyni a profi pályafutását. A felesége beszélte rá, hogy maradjon még, és tessék, világbajnok lett ismét, 15 év után. Az első világbajnoki címét 18 évvel ezelőtt szerezte. Egyébként azt ígérte, hogy ha nyer, meztelenül megy a sajtótájékoztatóra, és amikor az Eurosport riportere megkérdezte, tartja-e az ígéretét, azt válaszolta, hogy ha nem kap büntetést, muszáj lesz betartania. 

williams_csalad_kupa.png

John Higgins négyszeres világbajnok, s ahogy Williams (és Ronnie O'Sullivan), ő is a nagy 92-esek közé tartozik, abban az évben kezdték ugyanis a profi karrierjüket mindhárman.

A Crucible Színházban tehát összesen 6 világbajnokságot nyert ellenfelek küzdöttek május 6-7-én, ami önmagában is rekordnak számít. Tudásuk és kitartásuk, fegyelmezettségük, és a fair play diadala is volt ez a két nap, és különösen a negyedik szakasz, a döntő estéje, amikor egyik ámulatból a másikba lehetett esni. 

Itt a teljes döntő:

A döntő vasárnapi, első szakasza:

A második szakasz:

A harmadik szakasz:

A hétfő esti, utolsó szakasz:

Ezzel véget ért a 2017-18-as snooker szezon. Köszönjük, hogy velünk néztétek a meccseket itt és a Facebook-oldalunkon, ahol a döntőt is élőben követtük! Maradunk jövőre is. Addig is minden érdekességről beszámolunk, és várjuk a 2018-19-es szezont. 

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker147.blog.hu/api/trackback/id/tr6813898842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KIara 2018.05.08. 09:53:18

Gratulálok a blogodhoz. Szép összefoglaló. Williams teljes mértékben és megérdemeleten világbajnok és ami a legérdekesebb, hogy az egész SightRight módszert még mindig placebónak tartom.

snookerblogger147 · http://snooker147.blog.hu/ 2018.05.08. 12:23:04

@KIara: Köszönöm! Hát igen, mondjuk nem mélyültem el a dologban, de néhányan esküsznek rá. Ki tudja. Ki kéne próbálni :)
süti beállítások módosítása