Snooker figyelő Budapestről

Snooker 147 Blog

Snooker 147 Blog

Nagy nevektől köszöntünk el a második körben is

Snooker World Championship 2018, eredmények, meccs újranéző

2018. április 28. - snookerblogger147

Sorra esnek ki a nagy nevek az idei világbajnokságon, búcsúznunk kellett Ronnie O'Sullivantől is, de persze akadnak meccsek, ahol bejön a papírforma. 

mark-allen-561869.jpg

A második kör eddig lezajlott meccsei:

 

Mark Allen - Joe Perry (13 - 8)

8-8-as állással néztek a harmadik, utolsó szakasz elé, ezután egy hosszú, küzdelmes frame-t húzott be Allen, a következőt 133-mal nyerte, és zsinórban hozta a többit 13-8-ig. Még a végére is jutott száz fölötti break.

A mérkőzés harmadik szakasza teljes hosszában:

 

Kyren Wilson - Jamie Jones (13 - 5)

Ennek a meccsnek rövid, de eseménydús harmadik szakasza volt. 11-5-tel kezdtek, és a tizenhetedik frame-ben Wilson jó eséllyel küzdött egy igen magas százas breakért, amikor (98-0-nál) kilőtte a Holdba a fehér golyót. (A videón 13:55-nél.) Ezután már csak egy frame volt hátra, 65-60-ra húzta be Wilson, ezzel ő a negyeddöntős, ellenfele Mark Allen lesz.

Az utolsó szakasz teljes hosszában:

 

Barry Hawkins - Lyu Haotian (13-10)

Ismét egy meccs, ahol a papírforma jött be, ha az eredményt nézzük, de ha figyelembe vesszük a kínai fiatalságát, és azt, hogy mindössze a 2012/13-as szezon óta profi, azért jól megszorongatta az angolt. 9-7-tel vágtak bele a harmadik szakaszba, Lyu egy 91-es breakkel nyitott, aztán mindjárt csinált egy százast is. Ezután Hawkins nyerte a tizenkilencediket, a huszadik ismét Lyué lett, mire hawk megrázta magát és zsinórban nyerte a többit.

A harmadik szakasz teljes hosszában:

 

Ali Carter - Ronnie O'Sullivan (13-9)

A legmeglepőbb vereség volt ez. Carter és O'Sullivan eddig 13 meccset játszottak egymás ellen és mindig Ronnie győzött. Most sem fogadtunk volna ellene, habár az unalom, ami egyre gyakrabban ül ki az arcára játék közben (már amikor éppen a másik vezet), azt sugallja, hogy rá sem érdemes fogadni. 9-7-re vezetett Carter a harmadik szakasz elején, innen pedig Ronnie nem tudott most fordítani. De voltak briliáns megoldások így is, Ronnie-t mindig érdemes megnézi.

A harmadik szakasz teljes hosszában:

 

Hátravan még a második körből:

  • John Higgins és Jack Lisowski mérkőzése, ők pillanatnyilag 8-0-nál állnak, Higgins vezet és nagyon úgy néz ki, hogy ennek megsemmisítő vereség lesz a vége. 
  • Ricky Walden & Judd Trump
  • Ding Junmhui & Anthony McGill
  • Mark Williams & Robert Milkins - ők 3-3-nál állnak a cikk írásakor, szombaton este.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://snooker147.blog.hu/api/trackback/id/tr513878360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása